Hårda bud till de som fortfarande är arbetslösa

Riksdagen har nyligen beslutat om hur mycket pengar det ska satsas på jobbpolitiken nästa år. Tyvärr blir det varken satsningar eller förbättringar, bara fler tuffa besparingar. Under året med Littorin har utbildning, praktik och program hårdbantats. Långtidsarbetslösheten har skjutit i höjden, människor tvingas flytta från den första arbetslösa dagen och ungdomar låses in en så kallad jobbgaranti, med ett enda löfte - en snabbare sänkning av a-kassan.

En konjunktursvängning är på gång. Vi har ännu inte sett någon nedtrappning på arbetsmarknaden, men Ams gör en kraftig nedskrivning av nya jobb från 100 000 till 44 000. Sprickorna i arbetsmarknadspolitiken kommer att märkas när det vänder. Den stora frågan för småföretagen just  är bristen på utbildad personal som kan gå in där det finns lediga jobb. Flaskhalsproblemen är tydliga, samtidigt som nästan 5 procent är arbetslösa. Det finns inga möjligheter till praktik eller utbildning, för att arbetslösa ska få jobb.

Den moderatledda regeringens första år vid makten inleddes med stora försämringar av tryggheten. Högkonjunkturens guldläge schabblades bort. Regeringen hade alla chanser i världen att minska klyftorna - men man valde att öka dem. Det är resultatet av det borgerliga regeringsinnehavet 2007


Kommentarer
Postat av: Stig i Småland

Jag håller med Eva i Luleå om att dagens samhälle överdriver det här med teoretisk utbildning. Detta gäller också skolpolitiken där det verkar vara så att alla som går gymnasiet skall utbildas för vidare studier på högskola. Underlätta istället för praktiska yrkesutbildningar och möjlighet till att arbeta som lärling på företag. Det förvånar mig att Socialdemokraterna som säger sig vara ett arbetarparti motarbetar praktiska utbildningar.

Stig i Småland

2007-12-30 @ 13:46:28
Postat av: Eva Hedesand Lundqvist

Men Stig varifrån har du fått att Socialdemokraterna motarbetar praktiska utbildningar. Socialdemokraterna har arbetat för lärlingsutbildningar och själv har jag varit med och jobbat för såväl lärlingsutbildningar som valideringar. Motioner bifallna vid såväl Norrbottens Distriktskongress som vid partikongress. Så det är inte som Du tror Stig vad det gäller att Socialdemokraterna arbetar för praktiska utbildningar.

2007-12-30 @ 22:32:55
URL: http://www.s-info.se/eva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0