Kvarteret framtiden på Örebroseminarie


Idag har Örebro partidistrikt firat sitt 100-årsjubieum. Det gjorde de genom att ordna en mäng spännande framtids diskussioner om klimatet, barnen, jobben, globaliseringen och om livspusslet.

Jag fick möjligheten att medverka i diskussionen som handlade om hur livspusslet ska gå ihop i vardagen. Det blev en intressant eftermiddag där vi lyfte fram s-kvinnors paradprogram "kvarteret framtiden". Vi talade om hur boendet ska ske mer blandat så att unga och gamla kan hjälpa varann

Om att om svenskar och invandrare fortsätter att bo åtskilda i olika bostadsområden, då kommer främlingsfientligheten att öka.
Man bråkar inte med den man känner. Därför måste vi lära känna varandra.
Vi tog upp miljönvänligt byggande som avgörande. Om det goda arbetet och delad föräldraledighet, om mer tid för barnen och mycket mer
 
Att ha en bostad är en social rättighet. En egen bostad är nyckeln till en fungerande tillvaro, och för den som är ung är det ett steg mot att bli vuxen. Men i storstäderna finns det nu knappt några bostäder att uppbringa samtidigt som det i andra delar av landet finns ett stort överskott.

Den sociala bostadspolitiken är en del av den generella välfärdspolitiken. Men många människor har varken möjlighet att välja boendeform eller bostadsområde. Fastighetsägarna i storstadsområdena har ett klart övertag med sina möjligheter att välja och vraka bland de bostadssökande, vilket ofta utestänger invandrare, ungdomar, arbetslösa och människor med svag ekonomi och/eller ibland sociala problem.


Kommentarer
Postat av: Antifeministiskt Alternativ

S har styrt landet och många kommuner i massor av år. Varför löste ni inte detta när ni hade chansen?

2007-12-16 @ 19:50:09
URL: http://blogg.passagen.se/antifeminist

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0