Moderaterna har haft fel fokus på det mesta


Nu ska moderaterna rycka upp sin sjukvårdspolitik säger Reinfeldt och Slingman.

Ska de tala sanning den här gången? I valrörelsen lovade Fredrik Reinfeldt dyrt och heligt att de inte ska sälja ut sjukhus. Men efter valet gör de tvärt om nämligen säljer sjukhus.

Samma sak med allmännyttan, i Skaraborg lovade Cecilia Widegren dyrt och heligt att allmännyttan inte skulle säljas ut (hon till och med påstod i tidningen att jag bluffade när jag berättade om deras planer). Men efter valet så säljs hyreslägenheter i allmännyttan ut.

Att de också lovade dyrt och heligt att ta bort fastighetskatten men efter valet gör de om det till avgift så att bara de med de stora husen i tillväxtområdena får sänkt skatt.

Borgarna påstår ofta att de genomför bara det de gick till val på. Men det är fel. Visserligen gick de till val på ökade klyftor och det löftet har de genomfört med råge, Aldrig någonsin har klyftorna ökat så kraftigt i landet som nu. De fördelar från fattig till rik, från landbygden till staden och från kvinnor till män.

Inte ens jobben klarar de av från oktober 2005 till oktober 2006 tillkom 153 000 nya jobb. Från oktober 2006 till oktober 2007 tillkom 83 000 nya jobb. De rider på högkonjunkturen just nu, men hur länge håller det?TT via DN

Filippa och per


Kommentarer
Postat av: Sten

Du säger att De lovade att inte sälja akutsjukhus. Har du någon referens på det. Själva hävdar dom nämligen att dom aldrig har sagt något sådant.

2007-12-02 @ 08:51:18
Postat av: Karl

Äh, nyliberalerna kommer i kör ropa "Privatisering!" som lösning på alla dom problem hon tar upp så det handlar nog mest om att försöka ändra fokuseringen från att dom vill privatisera till varför det är bäst att privatisera. Ska dom få någon trovärdighet så får dom ändra politiken, inte retoriken som senast.

2007-12-02 @ 10:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0