New York, New York


På Manhattan finns 12 000 taxibilar, 5000 bussar, 21 000 restauranger, 65 000 hotellrum, mycket extremt rika människor och mycket extremt fattiga människor. Här finns framgång men tyvärr också arbetslöshet, brott, fattigdom, prostitution och droger. Skillnaderna är enorma. Men här finns också FNs högkvarter och det är därför jag anlänt. Jag ska delta i FNs barntoppmöte med representanter från i stor sett hela världen.

Unicef som också finns här med sitt huvudkontor har arbetet med att synliggöra de oberoende barnrättsinstitutionerna och deras roll i en grundläggande strategi för att genomföra FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen.

Ett av syftena med barntoppmötet är stärka institutionerna som oberoende aktörer för att driva på och skydda barns rättigheter. Andra programpunkter är hur vi ska bekämpa HIV/AIDS och förhindra våld mot barn.

Som jag ser det är det skillnaderna i samhället som föder mycket våld. Därför är Fattigdomsbekämpning, mat till alla och fred helt avgörande för barnsuppväxtvillkor. Men självfallet ska vi vara fullkomligt medvetna om att våld mot barn pågår även bland väletablerade "rika" familjer. Därför måste barns rättigheter alltid prioriteras och FNs barnkonvention uppfyllas, efterlevas varje dag i alla länder.

Det blir mycket viktigt att driva på mot barnaga och uppmärksamma barn som är vittne till våld


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0