Clara har kommit tillbaks till Skövde

image236
Måndagen den 18 juni delades 2007-års pris ut vid Helensgården. Eftersom Anna skulle fyllt 50 år 2007, delades två pris ut. Dels till Tanzania projektet på Kavelbrogymnasiet med motiveringen "För framstående insatser för internationell förståelse", dels till Clara Lindefors. Men Clara kunde inte närvara vid prisutdelningen men nu är hon tillbaks i Skövde.Därför fick hon priset idag. Det var kul att få träffa henne. 
Clara Lindefors fick sitt pris med motiveringen "För framstående insatser med studiesociala frågor och för stort engagemang med HBT, jämställdhet och mäns våld mot kvinnor".
Clara är 22 år har jobbat med Studentkåren i Skövde med studenternas studiesociala frågor. I det arbetet har hon lyft fram frågeställningar om hur det är att vara student och samtidigt småbarnsförälder, gjort ett genomgripande arbete för att introduktionen av de nya studenterna skall tas emot på ett värdigt sätt utan kränkande lekar mm, arbetat med att förnya jämställdhets- och mångfaldsplaner på Högskolan etc. Hon är dessutom aktiv och engagerad i föreningen Gaystudenterna som arbetar för att få in ett HBT-perspektiv i undervisning och uppmärksamma dessa frågor under studietiden. Clara är även engagerad i en förening som heter Jämställda.nu i Skövde, de arbetar för att öka jämställdheten och på internationella kvinnodagen 8/3 uppmärksammade de mäns våld mot kvinnor genom en manifestation i Skövde.

Kommentarer
Postat av: chasmine

Syster! :)

2009-07-31 @ 13:27:21
URL: http://takealook.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0