Hur bemöter vi högerpopulismen?

Vi ska ta debatten mot högerextremaåsikter, men hur? Ett seminarium på hamnplan 5 i Visby, om hur arbetarrörelsen ska bemöta främlingsfientliga och högerpopulistiska partier.
Anders Ferbe, andre vice ordf IF Metall, Menade att tiden är förbi då vi kan tysta ihjäl sd och menade att sd är stödparti åt högern. Vi måste vara ödmjuka men om orättvisorna ökar i landet så ger det en grogrund till höger extreministiska partier

Daniel Poohl, chefredaktör expo sa bland annat problemet att vi inte ser var Sd finns och agerar. Daniel beskriver att sd har en lättköpt politik dvs mer pengar till äldreomsorgen och mindre på spåkundervisning och mindre på stöd till invandrare. Vi måstevåga prata om att Sverige demokraternas framgång kan vara att det finns en rasisms i landet, men det är fler som är upprörda över deras frammars än vad det finns rasister, fortsätt diskutera, fortsätt öka kunskapen. Nisha Besara, frilansskribent, säger - vi måste ta en debatt om vad vi tycker om Sverige utan att se järnspöken och utan att vi är rädda för att tappa väljare. Hemfall inte åt enkla lösningar för svåra problem  säger Nisha.

Moderator var Håkan A Bengtsson. Och berättade om den folkbildnings som kommer att ske framöver
anders ferbe
http://www.expo.se/2007/48_2007.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0