Skolan i fokus

Moderaterna har ekonomiska semiarie på Gotland, de har tagit efter socialdemokraternas idé. Där deltog bland andra Finansrådet Maria Hemström hon beskrev att sysselsättningsgraden bland unga sjönk drastiskt med 90-talskrisen. Hon menar att alla inte blir godkända i grundskolan och att alla går på gymnasiet. Det finns en grupp som tidigt hamnar utanför, och de förlorar mest om klasserna blir större och lärarna färre. Dessa unga måste få en chans att klara sig i livet, att inte hamna snett för att bli uppmärksammade. Därför behövs en bra skola där alla blir sedda och hörda.
 Därför är det dags för omprövning  av s


När Marie Granlund (s) och Ulla Lindqvist, LO, presenterade det material som kommer att ligga till grund för rådslagsgruppens arbete för en ny (s)-politik på skolområdet i Almedalen var det många som lyssnade.

Skolans uppgift är att förmedla kunskap till alla elever. Därför är det väldigt viktigt att skolan följer upp vilka kunskaper eleverna har och att det görs tillräckligt tidigt för att de åtgärder som behövs ska kunna sättas in. Hur verktygen för kunskapsuppföljning ska se ut är ett exempel på en viktig fråga att diskutera.För oss socialdemokrater är skolan en språngbräda för det jämlika samhället och därför en avgörande framtidsfråga.  Vi vill få igång en bred diskussion om socialdemokratisk skolpolitikFrågorna lyder:

Bör alla barn lära sig läsa och skriva redan i första klass?
2. Hur kan vi bryta klassamhället så att alla elever, oavsett föräldrarnas bakgrund, verkligen kan nå målen?
3. Går det att förena valfrihet med en gemensam skola där elever med olika bakgrund lär sig tillsammans?
4. Varför anser många väljare att (s) inte står för en kunskapsskola?
5. Hur ser en socialdemokratisk politik ut för ordning, reda, trygghet och studiero i skolan?
6. Kan vi vara nöjda med att 25 % inte når målen i gymnasieskolan?
7. Behövs nya grepp för att anpassa vuxenutbildning till framtidens krav?
8. Är socialdemokraterna lärarnas vän?
9. Lär sig eleverna mer om de också får vara med och bestämma?

Dessa ska nu diskuteras bland partiorganisationen som bland elever och föräldrar, personal och en intresserad allmänhet. Svaren kommer att redovisas mycket öppet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0