Vafför Gör di på detta viset?

Anders Borg påstår på ett seminaie i Almedalen att han vill ha kvar hyresrätter. Han påstår att hyreslägenheter är jätte bra men han agerar precis tvärt om.

Det var på ett seminarie som hyresgästföreningen  anordnade på rubriken.

Vart ska flyttlassen gå? Ett seminarium om arbetsmarknad, rörlighet och boende
Medverkande: var Finansminister Anders Borg (m), Sven-Erik Österberg (s), v ordf i Riksdagens arbetsmarknadsutskott, Dan Andersson, chefsekonom LO, Stefan Fölster, chefekonom Svenskt Näringsliv, Barbro Engman, förbundsordförande i Hyresgästföreningen. 

 

På seminariet stod han och pratade vitt och brett om hur väl han ville för de som hyr sin bostad. Men i praktiken gör Anders Borg det motsatta, nämligen missgynnar hyresrätter och tar bort räntebidraget. Han påstår att han vill ha alla boendeformer, men gör tvärt om. Precis som Göran Hägglund i sitt Almedalstal igår som låter som han vill alla väl men ändå gör tvärt om.

 

På sätt och vis kan man säga att Stefan Fölster från Svensk Näringsliv var ärligare än Anders Borg.
Fölster pläderade för att vi skulle ha marknadshyror och tyckte inte att det skulle byggas fler lägenheter. Han sa till och med att det inte behövdes så många hyresrätter i kommunala bostadsbolag. Det är på något sätt ärligare att säga rakt ut så att väljare och andra kan göra sin egen bedömning än att göra som Borg.
Å andra sidan ändrade även Fölste sig under seminariet och sa sedan att det behövdes byggas fler hyresgäster under en tid. Häpnadsväckande var att Stefan Fölster antydde att det inte borde finnas kollektivavtal för byggbranschen något som faktiskt även Anders Borg kom in på.

Nu vill folkpartiet sänka värnskatten också utan att förankra i resten av högeralliansen. Skillnaderna ökar och ändå vill de inte se problemen.

Borg, Hägglund och grabbarna i högeralliansen låter snälla och trevliga och håller ofta med den som senast pratade.

 Jag blir trött på dessa visserligen hyggliga men hala och hycklande högergrabbar.

Vafför gör di på detta viset?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0