Anna Lindh i våra hjärtan

Läste att Anna Lindh tar plats på Söder,

Det är Fullmäktige i Stockholm som ser till att  hennes minne hedras
 Jag hoppas på att även Skövde kommer att uppmärksamma att Anna Lindh var på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde bara några dagar före hon mördades.
I år den 19 juni skulle Anna ha fyllt 50 år, hon finns i våra hjärtan.

Skövdes Anna Lindh kommitté bildades onsdagen den 8 mars 2006 Anna Lindh kommittén i Skövde ska agera mot våldet i samhället och verka för att fler kvinnor och tjejer ska finnas som ledare i näringslivet, politiken och i övriga delar av samhället. Vi vill framföra det enkla budskapet att fler kvinnor ska våga ta för sig. Anna Lindh var Sveriges utrikesminister när hon mördades den 11 september 2003.
Vi vill att hennes visioner ska få leva vidare bland annat genom engagemang och aktiviteter i hennes anda.
Anna Lindh kommittén ska
1.Vända sig till unga i Skövde med omnejd och uppmuntra till aktiviteter. 
 2. Dela ut pris till kvinnor och tjejer som utmärkt sig i exempelvis genom idrott, samhällsengagemang, näringsliv, kultur så som att spela teater, skriva noveller och musicera; eller på annat satt visat att de vågar stå upp mot våldet mot kvinnor, vågar ta för sig i samhället eller engagerat sig för att fler kvinnor och tjejer ska våga vara förebilder. Detta kommer att ske i samband med Anna Lindhs födelsedag den 19 juni.   
 3. Ordna en manifestation mot våldetden 11 september.  
Vi vill samarbeta med elevråd, ungdomsfullmäktigen, föreningslivet, företagare, representanter för idrotten och politiska partier. 
Anna var en glad, framåt, aktiv och engagerad förebild. Nu behövs fler som engagerar sig för internationellt samarbete, rättvisa, feminism, fred och förståelse mellan människor. Kommittén är partipolitisk obunden. 
annalindh.net 

Anna Lindhs plats


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0