Det kommer att gå Berg och Dalbana med opinionssiffrorna hela mandatperioden

Sommartider innebär besök på Liseberg, Gröna Lund, Sommarland och andra nöjesparker med berg och dalbanor, karuseller, gungor och spökhus. Att opinionsmätningarna kommer att gå som Berg och Dalbanan under hela mandatperioden kan ju verka pirrigt men ganska troligt.

Jag har tidigare bloggat att det är nästan skönt att det inte går rakt upp för snabbt. Det är inte bra om opinionsmätningarna går över 50% till socialdemokraterna för tidigt, det finns så mycket av förnyelsearbetet som stannar av då. Dessutom ger backarna neråt än mer fjärilar i magen om det har gått rakt uppåt.

Därför håller jag med Håkan Juholt.

Att det skiljer 10% i opinionen mellan opposition och regering  måste vara ett större problem för Högeralliansen än för oss socialdemokrater. Men så har det ju också varit som att gå in i ett spökhus med alla beslut om ökade klyftor, eller som Anders Borg brukar uttrycka det "incitamenten ökat". Bara uttrycket i sig gör att det går kalla kårar på ryggen och jag undrar vem som står bakom nästa dörr för att skrämmas. Kan det vara Maud Olofsson som säger att hon vill förenkla för småföretagen men gör det både dyrare och krångligare eller kan det vara Mats Odell som ska rea ut våra gemensamma bolag.

Bäst att gå ut från spökhuset i god tid för att se alliansen åka fritt fall innan nästa val


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0