En sak är bra med Göran Hägglund, han har stått på sig om utländska kvinnors rätt till abort

 

Kds Riksting pågår och Göran Hägglund är omvald.

naturlig ledare enligt dn

Jag ar av förklarliga skäl inte så mycket till övers för denna kristna höger. En höger som vill ha kvinnan tillbaks till hemmet som genom åren varit motståndare både till en modern familjelagstiftning och fria aborter.

Jag respekterar deras åsikter och förstår att det finns 4% av befolkningen som attraheras av detta. En sak kan jag ge Göran Hägglund en eloge till och det är att han trots motståndet i sitt eget parti hållit fast vid förslaget om att utländska kvinnor.

fria aborter Om kvinnor hade tillgång till legal och säker abort skulle miljoner kvinnor inte drabbas av skador och tusentals liv kunna räddas. Internationellt, även inom EU, förnekas kvinnor tillgång till fri abort. Att också utländska kvinnor får rätt till abort i Sverige är ett viktigt politiskt ställningstagande.

Vi måste nu ta nästa steg och frigöra medel för abortsökande kvinnor så att det inte är kvinnors skilda ekonomiska villkor som avgör deras val. Att Sverige också tar ställning för ekonomiskt stöd till abortsökande kvinnor skulle vara ytterligare ett viktigt ställningstagande för kvinnors rättigheter.

svd skriver om rikstinget 

 http://www.friabort.nu/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0