Förvirrande Borg, vad vill du egentligen?

Förvirrande Borg, vad vill du egentligen? Är du lika flip-floppmässig som Reinfeldt? Den moderatstyrda regeringen har ökat klyftorna i rasande takt, inom bostadssektorn har de:
1       Avskaffat investeringsstödet och räntebidraget som inneburit att byggandet redan börjat minska.
2      Sålt ut allmännyttan som innebär att antalet hyresrätter minskar. Ungdomar och pensionärer drabbas särskilt hårt.
3       Drivit på inflationen som tvingar Riksbanken att höja räntan. Det leder till ökade boendekostnader för många. 
Den moderatstyrda regeringen vill:
4     Ändra (inte avskaffa som de sa i valrörelsen) fastighetsskatten så att den gynnar redan de välbeställda i attraktiva områden.
5     Avskaffa bostadsbidraget.
6          Fram tills nu sagt att de vill Höja reavinstskatten med 10 procent för alla för att finansiera sänkningen av fastighetsskatten. Men nu verkar det som om Borg ändrar sig igen och förslår att det ska bli dyrare att skjuta upp husvinster - så att reavinstskatten inte behöver höjas så mycket. Jag minns Reinfeldts olika flip-flop utspel i valrörelsen, kanske var det att förvirra väljarna eller så visste han inte hur han skulle klara sig ur knipan.
Nu kallas fastighetsskatten för kommunal avgift, men så mycket till kommunal avgift kan vi väl inte kalla det om staten ska ta in de pengarna för att finansiera delar av denna blåskatteväxling.

Förvirrande Borg, vad vill du egentligen?


Kommentarer
Postat av: Lars

Intressant, regeringen har alltså "drivit på inflationen". Exakt hur menar du? Genom att höja sysselsättningen?

2007-06-26 @ 10:05:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0