Hälften moderater viktigare än hälften kvinnor

Vad var det vi hörde i valrörelsen? Jo, att tillsättningen av chefer skulle bli helt annorlunda.Men att det skulle bli så illa att man struntar fullkomligt i kvinnlig kompetens bara för att den inte syns på samma sätt som manlig kompetens, det trodde jag inte. 4 av de 14 som hade utnämnts fram till mitten av juni är kvinnor skriver svd.
Den sjunkande andelen går i motsatt riktning om målet med att hälften av alla statliga toppchefer skall vara kvinnor. Det är trist men om man tänker efter så kan man väl inte förvänta sig något annat. Det är viktigare med hälften moderater än hälften kvinnor för högerregeringen. svd
De har den synen helt enkelt att manlig kompetens är bättre. Jag drar mig till minnes en av vårens frågestunder då Statsminister Fredrik Reinfeldt fick frågan:- cirka 60 procent av effekten av regeringens vårproposition hamnar hos männen. 40 procent hamnar hos kvinnor. Hur ser statsministern på det?
Då börjar Reinfeldt att slingra sig och prata om att detta inte beror på att de 40 procenten är kvinnor. Orsaken är istället, enligt Reinfeldt, att kvinnor tjänar mindre, arbetar mindre och äger mindre. Att han inte ens då insåg att det är ju just det som är problemet. Vi har inte ett jämställt samhälle. Skillnaden mellan män och kvinnor blir här tydlig. 
Regeringsförslagen gynnar männen i högre grad än kvinnorna. Det är ett faktum som även utnämningspolitiken bekräftar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0