GRATTIS EU men stoppa de onödiga transporterna till Strasbourg

s-kv

Fortsätt utvidgningen, sluta upp med transporterna mellan Bryssel och Strasbourg och låt EU bli folkets.  När det gäller transporterna menar jag naturligtvis de som sker inom EU-parlamentet. Det finns många onödiga transporter men de transporter som sker var fjärde vecka från Bryssel till plenarsammanträdena i Strasbourg är väl det mest onödiga och dyra som över huvudtaget går att komma på? Dessutom är det dags för kvinnorna i Europa att ta sin rättmätiga del.
Hela lönen - halva makten, får inte vara en bara vara en vacker vision. Det är dags att gå från ord till handling. Klimatförändringar, flyktingströmmar, organiserade brottslighet, sexslavhandel och kapitalmarknadernas kortsiktiga vinstintresse är andra fenomen som EU ska vara med att förhindra. EU måste ta itu med de krafter som ägnar sig åt terrorism, handel med kvinnor och barn och handel med droger. Öppna gränser är bra men utnyttjas också av kriminella ligor. Stoppa prostitutionen, sexslaveriet och människohandeln/trafficking. Kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, är grundläggande. Ett annat stort hinder för utveckling är att kvinnor ofta har svagare ställning juridiskt och ekonomiskt än män, mindre utbildning och begränsade möjligheter till inflytande.
Miljön är i högsta grad en global ödesfråga. Människans rovdrift på miljön har lett till omfattande miljöförstöring. En rättvis globalisering med utjämnade klyftor minskar negativ klimatpåverkan. FN:s klimatpanel kom nyligen med sin kraftigaste varning någonsin. Här måste Sverige gå före för att sedan flytta fram positionerna i EU för stärkt miljölagstiftning

Återigen Grattis men fortsätt reformarbetet tillsammans med folket


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0