stoppa saxslaveriet

stoppa saxslaveriet

Sälj inte kvinnor och barn till sexslavar

Hur stärker vi flickors självbild så att de inte klär av sig framför webbkameran mot påfyllning av kontantkortet på mobilen? Hur skapar vi motbilder i samhället om att machokillar ska gilla läktarvåld? Hur hindrar vi sexslaveriet och handeln med kvinnor och barn?

Den internationella kvinnodagen startade med en diskussion som S-kvinnor och fackförbundet Handels anordnade. Carina Ohlsson från Sverige Kvinnojourers Riksförbund beskriver vikten av lagstiftning, motbilder och otraditionella moderna metoder.

 

Marian Nyberg från Handels beskriver om varför fackförbunden måste engagera sig mot våldet mot kvinnor och handeln med kvinnor. Både lönefrågor och traffiking är jämställdhetsfrågor menar Maria och berättar hur de inom Handels nu engagerar sig internationellt bland annat inom fackliga internationalen.

David Lagerlöf ECPAT Sverige beskriver arbetet mot barnpornografi, barnsexturism, traffiking. Att det inte bara är ett fattigdomsproblem utan också efterfrågeproblemet. Så länge det finns en köpare, någon som betalar, efterfrågar så länge finns det också traffikingoffer och sexslaveri. Han menar att det behövs regeringsinitiativ mot Handeln med kvinnor och barn för sexuella ändamål

 

Jens Orback berättade om att det finna 4 miljoner kvinnor och barn i världen en halv miljon i Europa som köps transporteras och säljs och ställde frågan - Hur gör vi för att ändra detta?

Trots att Sverige sexköpslag är en av det bästa verktygen som genomförts så ifrågasätts starkt.

Det är aldrig ett eget val att vare sig bli prostituerad eller bli såld som sexslav . Vi måste ändra attityder i samhället, arbeta med lag som normgivande, jobba opinionsmässigt och globalt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0