Anders Borg och jag har inte samma uppfattning om särskilt mycket?

Idag har vi haft interpellationsdebatter i Riksdagen om de ökande klyftorna Just nu sänks skatten för dem som har förmögenheter och stora villatomter i norra Storstockholm.
De genomför kraftiga neddragningar i arbetsmarknadspolitiken. De sänker ersättningen till de arbetslösa i arbetslöshetsersättningen, så att de blir tvungna att ta anvisade låglönejobb.
 Dessutom blir det billigare att köpa låglönetjänster genom skattesubventioner, som utnyttjas av dem som redan idag har råd att köpa tjänster riktade till hushållssektorn.  
I stället för att satsa på att förbättra välfärden väljer den borgerliga regeringen att sänka skatten kraftigt för de allra rikaste. Kombinationen av slopad förmögenhetsskatt, fastighetsskatten som byter namn till kommunalavgift, skatteavdrag för hushållsnära tjänster ger helt orimliga konsekvenser ? de allra rikaste får skattesubventioner i hundratusenkronorsklassen  
Kvinnorna drabbas i högre grad än männen av regeringens politik.  Kvinnorna är också den grupp som kommer att i högst utsträckning tvingas ta de låglönejobb inom tjänstesektorn som regeringen vill pressa fram med de kraftiga sänkningarna i de gemensamma trygghetssystemen.  
Anders Borg svarade mig att kvinnorna kommer att gynnas eftersom ni ska införa skattesubvention på hushållsnära tjänster.
Vilka kvinnor då?
 Är det den ensamstående kvinnan med småbarn som kommer att få den avlastning hon såväl skulle behöva?
Är det den äldre pensionärskvinnan med låg pension som vårdar sin man i hemmet som får den avlastning hon så väl skulle behöva?
Är den unga kvinna som tillhör gruppen långtidsarbetslösa som nu ökar?
Nej det är i de kvinnorna som Anders Borg vurmar för. Han subventionera för den kvinnan i karriären med ordnade förhållanden där familjen har två bra inkomster och som vill köpa sig fri från att slippa diskutera med sin man att han ska göra sin del i det gemensamma hemmet?
Varför är det just de som ska få det bättre i ditt Sverige?,
Det svarade han inte på han fortsatte istället sitt pläderande för ?incitament? dvs. att forskning visar att det blir fler jobb om de arbetslösa blir fattigare. Han upprepar sig så många gånger så att han åtminstone tror på sig själv.
 Men det gör inte jag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0