Bra, bättre, bäst???

I valrörelsen var högern helt borta när det gäller miljöfrågor. Moderaterna hävdade med bestämdhet att miljöåtgärder hindrar tillväxten. Så sent som i TV-debatten i mars mellan då nyvalda Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt så förfäktade moderatledaren uppfattningen at det inte går at gå före andra länder med tuffare miljökrav.

Men sedan hände något. Reinfeldt skulle till Bush och får beröm för det Sverige gjort tidigare. Då går det inte an och åka till USA för att säga - i självaverket har vi moderater röstat emot detta men kul att ni gillar det.
 
Nej plötsligt blev det annat ljud i skällan. Carlgren fick skaka fram en Östersjösatsning genom att ta pengar från den biologiska mångfalden, miljöbilspremien för nya bilar föreslogs i vårbudgeten och skulle EU användas vassare.
Bra. Bättre sent än aldrig !
Men det gäller också att genomföra det.
Där det är definitivt inget fel på Miljöminister Andreas Carlgren ambitionsnivå att sänka koldioxidutsläppen med 30 procent Men hur det ska kunna nås med den nuvarande regeringens politik.
Hittills har regeringen tagit en rad beslut som i praktiken ökar utsläppen i stället för att minska dem. De har avskaffat flygskatten, lagt Citybanan på is och sett till att trängselskatterna inte blir styrande för utsläppen.
När sossarna satt i regeringsställning föreslogs vid två tillfällen att riksdagen skulle besluta om bestämda klimatmål.
Men då sade de borgerliga partierna nej.

 

carlgren i DN

 

svd Carlgren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0