Den blå skatteväxlingen ett problem för högern?

De genomför gigantiska skattesänkningar för de rika sedan blir de förvånade att över att skillnaderna och klyftorna ökar.
Det är orättvist och har inte en "rimlig fördelningspolitisk profil",  har finansminister Anders Borg hävdat.
Kanske han skulle ha tänkt på innan förslaget lades, eller vem bestämmer över Borg?
Är det de fyra högerpartiledarna?
Många villaägare trodde nog på löften i valrörelsen om att fastighetskatten skulle bort.

Men att det skulle gälla bara vissa villaägare var det nog ingen som trott.
Den nya fastighetskatten ska heta "kommunal avgift" bara för att det ska låta bättre, men den är inte kommunal, de pengarna ska staten ha.
M
ånga radhusägare i landets tillväxtkommuner blir glada över att få sin fastighetsskatt sänkt med ett par tusenlappar om året, det är fullt förståligt..  Men vanliga villaägare och bostadsrättsinnehavare i andra delar av landet ska betala för detta genom en kraftigt höjd och därtill retroaktiv reavinstskatt. Den skatt som Fredrik Reinfeldt så sent som för ett år sedan kallade för en "konfiskatorisk skatt" avgift på villaägarnas

Den borgerliga regeringens förslag om sänkt fastighetsskatt innebär i praktiken en omfördelning från glesbygd till storstädernas och kustområdenas rikemansbygd. Förslaget tar ifrån de med lågt värderade villor och ger till de med stora villor i attraktiva områden.

Utöver denna generella orättvisa får den sänkta fastighetsskatten, i kombination med den avskaffade förmögenhetsskatten, fullständigt absurda konsekvenser.
Sveriges allra rikaste hushåll får helt orimliga skattesubventioner samtidigt som många andra knappt får någonting.

Samtidigt var det inte länge sedan alla långtidsarbetslösa fick sina ersättningar sänkta till 65 procent, alla förtidspensionärer fick sina framtida ålderspensioner försämrade och alla långtidssjukskrivna fick lägre sjukersättning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0