För tidigt att dra slutsatser av opinionsmätningar, även om det värmer!

Ett ökat förtroende av väljarna värmer gott och stärker övertygelsen om att väljarna lurades av Reinfeldt när han påstod att han bytt kostym. Men förhastade slutsatser om att nästa val redan är vunnet skulle vara förödande och förlamande i det tuffa arbete som ska pågå fram till regeringsskiftet 2010.


De "nya" moderaterna lurade väljarna på flera sätt. De skulle bekämpa arbetslösheten sa de men de bekämpar de arbetslösa. Ersättningen i a-kassan sänks, plusjobben tas bort, alla möjligheter till en andra chans i livet ? oavsett om de har kallats Komvux eller arbetsmarknadsutbildning - minskar eller försvinner helt.
Unga drabbas särskilt hårt.  Alla mellan 16 och 24 år ska få sin a-kassa sänkt bara för att de är unga.   I stället för att satsa på att förbättra välfärden väljer den borgerliga regeringen den "blå skatteväxlingen" slopad förmögenhetsskatt, fastighetsskatten som byter namn till kommunalavgift, skatteavdrag för hushållsnära tjänster. De rikaste får skattesubventioner i hundratusenkronorsklassen samtidigt som vanliga småhusägare får höjd reavinstskatt.


När klimatfrågan kräver aktiva åtgärder ägnar sig regeringen åt kreativ bokföring, och låter satsningarna på miljöbilspremier och bättre havsmiljö betalas med hjälp av mindre pengar till biologisk mångfald.

 

Men de vann valet och kan göra det igen om inte vi är tillräckligt bra på att lyssna, vara ödmjuka och våga pröva nya utmaningar för framtidens lösningar

 

Se den fina statistiken blått blir rött


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0