Jag har blivit övertygad om Vågenergins fantastiska möjligheter

 

Vågenergi utgör idag en stor oexploaterad källa till förnybar energiproduktion. Den viktigaste fördelen med el från förnybara energikällor som vatten, sol och vind är att energimediet inte förstörs eller släpper ifrån sig några skadliga partiklar före under eller efter energiomvandlingen.


Baserat på den grundteknik som det svenska projektet på västkusten inom vågkraft, finns det goda förutsättningar för både en miljö och naturvänlig energiproduktion.

 Vågkraften är en energiform med stor potential, och där svensk forskning är framstående. Den tekniska potentialen för vågkraft inom Sveriges ekonomiska zon uppskattas av Energimyndigheten till cirka 10 TWh.  Infrastrukturprojekt på EU-nivå måste börja handla om förnybar energi och sluta premiera fler gasledningar mm. Ett vindkraftinitiativ bör tas på EU-nivå för att bygga ett europeiskt stamnät i havet längs med Europas kuster dit framtida vind- och vågkraft kan anslutas av projektörerna. Men det är fortfarande så att nyteknik inte gör att vi själva kan slå os till ro och tro att det bara är att fortsätta som förut. Det behövs strängare miljölagstiftning, smartare lösningar, fler som går och cyklar, fler som använder bilen mindre och fler som sänker sin inomhus temperatur med någon grad m.m. Och det behövs en socialdemokratisk regering som vågar gå före
 fjärrvärme

ekoblogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0