Kvinnors rätt till utbildning, arbete, trygghet och kvinnofrid nu.

Misshandel är en bitter verklighet för många kvinnor i Sverige därför är kvinnofriden samhällets ansvar. Det diskuterade vi ikväll på S-kvinnor i Skövdes möte.
Det gäller att komma åt dem som ligger bakom slavhandeln med kvinnor- det senaste exemplet är de kvinnor från Nigeria och Östeuropa som fraktas till Svenska sexköpare.
Det gäller att stödja de unga kvinnor som är utsatta för hedersrelaterat våld.
Det gäller att se till att kvinnojourerna och mansjourer- har resurser för sin verksamhet
Och inte minst gäller det att påverka attityder.
Trots att det var tunga allvarliga frågor som kom upp hade vi ett mycket trevligt möte hemma hos Petra Willersjö.

Dessutom tog vi upp den borgerliga regeringens ideologi att öka klyftorna i samhället. Alla ska inte längre skaffa sig gymnasiekompetens. Vi vet vilka barn det blir som hamnar på efterkälken. Det blir inte de med högavlönade studievana föräldrar. Dessutom försämras möjligheterna att skaffa sig den kompetensen senare eftersom komvux ska skäras ned
Kvinnors dåliga arbetsvilkor hänger ihop med kvinnors omsorgsbörda. Om kvinnor någonsin ska få samma trygghet i anställningen, rätt till heltid och lika lön för likvärdigt arbete måste vi kräva en jämställd fördelning av omsorgen. Det är inte rimligt att ha en föräldraförsäkring som befäster orättvisorna på arbetsmarkanden.
Sedan funderade vi över vilka krav kvinnor kommer att kunna ställa på lön, arbetstid, anställningstrygghet och utveckling i jobbet. Hur kommer deras yrkesliv att utformas efter småbarnsåren? Hur blir deras liv som pensionärer? Hur hanterar de det ekonomiska beroende som de hamnar i?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=647525

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0