Självfallet borde Räddningskolan i Skövde vara kvar

 Vi behöver en ökad kunskap i landet om krishantering, inte mindre, därför är socialdemokraterna i försvarsutskottet besvikna över utredningen om nedläggning av två av de fyra räddningsskolorna i landet. Klart att jag ska kämpa för att Räddningsskolan i Skövde ska vara kvar.  
Det är obegripligt att dra ned på personal på Sandö och lägga ner skolorna i Skövde och Rosersberg nu när det behövs så mycket kompetens och kunskap i krishantering  idag.
Dessutom är det inte alls bra att lägga nya myndigheten till Stockholm.   Jag förutsätter att alla remissinstanser kommer fram till att inte lägga ned några räddningskolor. Dessutom ifrågasätter chefen för Räddningsskolan i Skövde underlaget och argumentationen i utredningen. Socialdemokraterna vill i  inte lägga ner någon skola, vi menar att det behövs ökad krishanteringsförmåga både internationellt och i landet. Om det blir ett förslag från regeringen i höst om detta förutsätter jag att även de borgerliga riksdagsledamöterna från Skaraborg säger ifrån för att rädda kvar den kompetens, det kunnande och den samlade enhet som Skövdes räddningsskola innebär. 
Vi Socialdemokraterna motsätter oss nedläggning av Räddningsskolan i Skövde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0