Tidaholms första maj firande blev soligt och roligt

Det blev en fantastsikt trevlig demonstration i Tidaholm. Vi var nog 250 män och kvinnor som tågade till Torget för att protestera mot Högerns orättvisor. Jag talade bland annat om valförlusten.  
I höstas förlorade vi socialdemokrater valet. Det var en sorg och besvikelse, men också en väckarklocka. Vi förlorade eftersom vi inte lyssnade på och utformade politiken utifrån de drömmar och problem som finns i var och ens vardag.
 Även om vi i Skaraborg höll ställningarna någorlunda så blev det ändå en tung valförlust.
Vi förmådde inte på riksplanet berätta om vår framtidsvision.
Det ska vi lära oss något av och lärandet pågår nu överallt i vårt parti!
Men i Tidaholm gick det betydligt bättre.
De lyckatades att nå framgång i kommunvalet igen och det gratulerade jag dem till. Dels arbetet med att finnas i människors vardag i Tidaholm, att finnas till hands, lösa problem, sikta framåt och ge Tidaholmarna förtroende.
Dessutom gjorde de ett mycket bra arbete i valrörelsen.
Moderaterna och de andra borgerliga partierna bildade regering och tog över i många kommuner och landsting.
Moderaterna vann genom att förklä sina gamla åsikter i en ny  kostym, de plötsligt ?nya? vann valet. Men snart avslöjade de sig själva. De nya moderaterna är lika gamla som de förra, det är ingen skillnad.  
Med en rasande fart vidgas klyftorna i vårt samhälle.
Jag talade också om jobben och trygghet i en globaliserad värd, om miljön, om välfärden, om den orättvisa politik som borgarna bedriver som kan kallas blå skatteväxling, några ord om socialdemokraterna som frihets och internationellrörelse och om att det finns hopp om framtiden.


Tidaholm
På bilderna ser ni när vi samlades i Tidaholm
tid

holm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0