Anders Borg är spelminister utan att kunna svara på frågor


Igår kväll skulle Anders borg svara på mina frågor

interpellationen

protokollet

Vi har varit ett framgångsrikt IT-land och en framgångsrik IT-nation. Jag skulle vilja säga att detta i mycket är tack vare den socialdemokratiska regeringen, som på ett tidigt stadium har sett till att vi har byggt ut nätet och också genomförde en hem-pc-reform, som gjorde att människor hade möjlighet att skaffa sig en dator i hemmet. Den möjligheten har den borgerliga regeringen nu tagit bort. Därför vet vi inte om vi även fortsättningsvis kommer att vara en ledande IT-nation. Vi får se hur det blir framöver. 

Anders Borg tycker att det är bra att åtta av tio har tillgång till dator i hemmet, nöjd med att 20 procent av befolkningen lämnas utanför, att vi lämnar dem bakom oss. Det är ungefär lika mycket som hela Stockholms kommuns invånare. Alla dem ska vi lämna bakom oss. De ska inte vara med i vårt framtida IT-samhälle. 

Han svarade inte på mina frågor om Biblioteken också ska tvingas betala 2-16000 kr per år för att få ha Internet på biblioteket.

Han svarade inte på vad det är för skillnad på Internetcafé och internetspelscafé, alla kan ju gå ut på spelsidor om de inte är spärrade. Han varade inte på frågan om hur de männikskor som inte har dator i hemmet ska kunna ta del av IT om biblioteksfilialer och internetcaféer tvingas stänga ner sina erbjudanden

Borgarna backar in i framtiden. De är omoderna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0