Bara fyra instegsjobb i Skövde

Skillnaderna kommer att öka ytterligare och med den också oroligheten i samhället. Borgarna gick till val på det men många trodde nog inte riktigt att det skulle få sådana konsekvenser.

Trots högkonjunkturen får många unga inte fotfäste på arbetsmarknaden. Sedan den borgerliga regeringen tillträdde har långtidsarbetslösheten bland ungdomar stigit från 1 692 personer till 7 111 personer, detta som en direkt konsekvens av att regeringen kraftigt skurit ned eller helt avskaffat jobbfrämjande insatser för ungdomar.


Men borgarna hävdar att långtidsarbetslösheten för ungdomar inte har ökat. Det är helt felaktigt. Sven-Otto Littorin  försöker trixa med siffrorna för att dölja sitt eget misslyckande.

Situationen är särskilt svår för de unga som saknar utbildning. Målgruppen särskilt utsatta har uppskattats till cirka 50 000 ungdomar i åldrarna 20-24 år utan fullbordad gymnasieutbildning. Deras möjligheter att i efterhand komplettera sin utbildning har kraftigt försämrats, i takt med att komvux, praktikplatser och utbildningsvikariat rustats ned eller helt avskaffats.

I Skövde har 94 personer har fått nystartsjobb som riktas till långtidsarbetslösa av dem är det 27 som har invandrarbakgrund och 10 ungdomar. Dessa fanns i början bara i privat sektor, och kritiserades för att av jobben gick till män. Regeringen tog intryck av kritiken och öppnar den offentliga sektorn för nystartsjobben från och med årsskiftet.

 I Skövde är det bara 4 personer som fått instegsjobb trots att de redan från början funnits för både offentlig och privat sektor. Jobben går till män, som fått jobb på hotell och restauranger, i handeln eller byggsektorn.

Svart på vitt den borgerliga regeringen ökar skillnaden och gynnar de som har det lätt och förspänt för sig. På ett år har det blivit större skillnad mellan rik och fattig, större skillnad mellan friska och sjuka, större skillnad mellan de som har ett arbete och den som är arbetslös, större skillnad mellan män och kvinnor, större skillnad mellan oss infödingar och invandrare, större skillnad mellan ung och gammal. Ändå är detta bara början.


dn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0