Den borgerliga regeringen står handfallen om FNs barnkonvention

Barnperspektivet behöver öka i alla beslut som berör barn och unga. För att vuxna ska kunna fatta kloka beslut med bästa möjliga underlag behövs goda kunskaper om barns och ungas levnadsvillkor och om deras egna synpunkter, skriver BO. Men vad gör regeringen? Sätter de barnen i främsta rummet? Hur många fattiga barn kommer att vara utan julklappar i år, för att mamma eller pappa blivit sviken av den borgerliga regingen?

Barnen är det viktigaste vi har, de är våra älskade ungar och de är värda all vår uppmärksamhet och våra omsorger. Det är därför Sverige har ratificerat FN:s barnkonvention om barns rätt och det är därför vi har en myndighet som heter Barnombudsmannen.


Barnens tillvaro kan mätas utifrån hur bra ett samhälle mår. Om det finns tillräckligt med barnomsorg, en bra skola och god barnsjukvård är det ett samhälle som vet att ta tillvara sin egen framtid.


BO driver även på när det gäller genomförandet av barnkonventionen.


FN:s barnrättskommitté har rekommenderat Sverige att man ska stärka Barnombudsmannens roll och att man ska överväga om man ska ge myndigheten rätt att utreda individuella klagomål från barn. Det är viktigt att kontroller genomförandet av barnkonventionen i våra kommuner.

Det behövs aktiva insatser för barnens bästa i Sverige. Den borgerliga regeringen står handfallen


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=719824


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0