Fiasko för Anders Borg tycker Dagens Industri

"Fiasko för Anders Borg" är rubriken till en artikel i Dagens industri torsdagen den 22 november. Artikeln baseras på en analys av konjunktur institutet (KI) där det bland annat konstateras att "Den pågående nedgången i arbetslösheten blir sannolikt inte varaktig" och fortsätter KI:s forskningschef "När högkonjunkturen klingar av kommer arbetslösheten obönhörligen att stiga igen". Det är detta som vi socialdemokrater har sagt hela tiden och som nu bekräftas i KI:s rapport och i Dagens industris artikel. Det enda som den borgerliga regeringen lyckats åstadkomma är en orättvis och omodern politik som vrider klockan bakåt till en tid som de flesta svenskar inte vill ha tillbaka. Och när arbetslösheten stiger står 400 000 svenskar utan a-kassa och de som eventuellt kvalificerar sig för ersättning får en ersättning de inte kan leva på.

Det är också därför som borgarnas förtroende bland väljarna sjunker som en sten. Ingen regering har i modern tid så fort tappat så stort i opinionsundersökningar.

Nu avslöjas Reinfeldt och Borg i undersökning efter undersökning, verkligheten har kommit ikapp, det går inte längre att gömma sig bakom fagert tal.

Förra veckan kom Statistiska centralbyrån (SCB) med sin arbetskrafts undersökning. Där konstateras att sysselsättningen under det senaste (sista) året med en socialdemokratisk regering ökade 153000, för den borgerliga regeringens första år var ökningen 81000.

Under socialdemokraterna ökade sysselsättningen nästan dubbelt så mycket som under borgarnas

Sammanfattningsvis kan man konstatera att socialdemokratisk politik inte bara är rättvis den är också framgångsrik. Reinfeldts och borgarnas politik är inte bara orättvis den är också misslyckad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0