Fyra debatter och ett fiasko

Efter att ha klarat av två debatter med elever som vill ha bättre skola med fler lärare, mer elevdemokrati och individuella skolplaner för var och en var det dags för två debatter i kammaren.


Den första handlade om Infrastruktursatsningar i Västsverige. Infrastrukturministern ville inte kommentar några projekt nu eftersom infraproppen ska komma till våren. Men jag kunde passa på att skicka med argument om hur viktigt det är att fortsätta ombyggnaden av E20 till fyrfältsväg genom hela Skaraborg, om hur viktigt det är att satsa på Västra stambanan trots att moderaterna i Lerum stoppar den utbyggnaden. Jag kunde också berätta om den oro som industrin och arbetsmarkandens parter känner för om Trollhättepaketet inte ska göras klart.

Till debatten anmälde sig även Moderaten Cecilia Widegren, hon har säkert stor press på sig att visa på resultat så som hon gav sken i valrörelsen om att om de vann valet så skulle E20an göras till motorväg. Inte heller hon hade några löften att ge förutom at det nog skulle ta 11 år för dem att komma till skott. Märkligt med tanke på att de i opposition lovade mer pengar. Nu när det går så bar för Sverige borde de väl satsa på framtiden.


Sista interpellationsdebatten handlade om vikten att ha kvar Räddningsskolan i Skövde och om Skövdes unika kompetens om att ta hand om farliga ämnen med mera. Jag passade på att bjuda in Sten Tolgfors till Skövde för att han ska få se det stora övningsfältet och alla andra fördelar Skövde skolan har.


Fiaskot för regeringen som jag vill kommentera är dagens opinionsmätning

Moderaterna 21,9 (21,7), folkpartiet 7,6 (6,5), centerpartiet 5,4 (6,0), kristdemokraterna 3,6 (4,1), socialdemokraterna 46,3 (45,2), vänsterpartiet 5,2 (6,3), miljöpartiet 5,5 (6,0)

 rekord nivå


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0