hushållsnära tjänster = överklassnära tjänster

Moderaterna och skattefuskÅ ena sidan aviserar Fredrik Reinfeldt en "etisk diskussion om förtroendemannamoral" sedan många av m företrädare och högsta politiska tjänstemän i olika former har använt sig av svart arbetskraft.


Å andra sidan genomför de förslag som direkt leder till ökat skattefusk. De drar ned på Skatteverkets resurser för att bekämpa skattefusk - trots att Skatteverket kan visa att deras insatser har lett till att 4 000 jobb har blivit vita och att skatteintäkterna har ökat med 600 miljoner kronor[1]. De inför också nya regler i skattesystemet som direkt uppmuntrar till fusk, det gäller inte minst det nya skatteavdraget för "överklassnära tjänster".


Så sent som igår varnade Skatteverket för att de misstänker fusk bland de bortåt 600 ansökningar som hittills har kommit in. Till exempel har det kommit in fakturor där det kostat 300 kronor att fälla träd (som inte ger skatterabatt), men 8 700 kronor att klippa gräset (som ger skatterabatt)[2].

Ska de ta upp kampen mot skattefusket eller inte?


Om kampen mot skattefusket ska vara något mer än en läpparnas bekännelse behöver Skatteverket få mer reurser inte mindre och dra tillbaka möjligheterna till skatteavdrag för "överklassnära tjänster".KI


Kommentarer
Postat av: Tudelu

Äh kom igen nu va? Överklassnära tjänster. Det finns tjänster och björntjänster. Att folk skattefuskar som tex det du uppgav i din text, sådant gör mig fruktansvärt upprörd. Var är folks ärlighet?

Men sedan tycker jag fortfarande att skatteavdraget är bra, det är trots din inställning inte bara rika som har möjlighet att utnyttja denna förmån. Dålig ekonomi har dessutom ofta väldigt mycket med dåligt ekonomisinne, snarare än låg inkomst. You get what you pay for!

Ha en bra dag,
Tudelu.

2007-11-21 @ 23:18:34
Postat av: jocke

Men det är nästan bara rika som har råd med någon större mängd hushållsnära tjänster.

2007-11-22 @ 01:05:31
Postat av: Jonas Bylund

Jocke: Varför skulle en familj med medelinkomst vilja ha en "större mängd hushållsnära tjänster"? Om man har en lägenhet på 75 kvadrat tar det inte många timmar i veckan för en städfirma att hålla rent.

Självklart har rika råd med mer än de som inte är rika. Det är lite av poängen med att vara rik.

2007-11-22 @ 07:51:09
URL: http://slepasa.se
Postat av: ilse-marie

Visst är det ett avdrag för "överklassnära tjänster"! Skatteverket varnade redan när detta infördes att det skulle ställa till med bekymmer eftersom reglerna är så krångliga. Nu finns det ännu ett sätt för överklassen att fiffla på!

2007-11-22 @ 15:10:23
URL: http://ilsemarie.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0