Löjeväckande dubbelspel av Kd


Det obegripligt och hyckleri av kristdemokratiska företrädare att kräva förbättringar för pensionärerna, samtidigt som de står bakom en budget som innebär genomför kraftiga skattesänkningar, men som undantar pensionärerna. De får inte del av den goda samhällsekonomin, utan får istället vara med och finansiera skattesänkningar genom höjda avgifter, höjd bensinskatt och höjda trafikförsäkringspremier. Den uppdelning av skattesystemet som sker nu ökar bara klyftorna mellan pensionärer och förvärvsaktiva. Därför blir kristdemokraternas artiklar om förbättringar för pensionärerna inget annat än hyckleri. Den svenska regeringsformen fast att regeringen beslutar kollektivt.


Kristdemokratiska ministrarna riktade i en debattartikel i DN, fokus på de äldre kvinnorna över 75 år. Det är riktigt att framför allt en stor grupp äldre kvinnor, finns bland de med de allra lägsta pensionerna. Den viktigaste förklaringen är många av dessa arbetade i liten utsträckning eller var hemmafruar. Andra har jobbat deltid, inte sällan lågbetalda jobb i vård och omsorg samt hemma med vård av barn under långa perioder - på den tid inte heller tillgång fanns till en lika väl utbyggd barnomsorg/förskola som idag.  För dessa och andra med de lägsta inkomsterna har vi socialdemokrater under vår regeringstid, bland annat, höjt bostadstillägget i flera omgångar. Det har varit ett träffsäkert instrument, för att särskilt rikta förbättringar till de med de lägsta pensionerna.


För att inte kommande äldregenerationer ska hamna i samma situation som äldre kvinnor idag med de sämsta inkomsterna, krävs en fortsatt politik för inte minst ökad jämställdhet, god förskola för alla, stärkt rätt till heltid samt mer jämställda löner

dn om kd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0