Ska jag äta tårta med Littorin????

Låter som ett fånigt dilemma om hurvida jag ska äta tårta Sven Otto Littorin  nästa fredag eller inte. Bakgrunden är den att Totto (som han kallas) slog rekord i riksdagen på fredagen. Under sin tid som minister har han besvarat över 100 interpellationer. Han passade på att bjuda in riksdagsledamöter, som ställt frågor till honom, till kaffe och tårta på departementet kommande fredag för att de ska få träffa den politiska ledningen och personalen. Jag är en av dem som deltagit i interpellationsdebatter med honom.
Men frågan är om tårta till politiska motståndare gör det bättre för de sämst ställda?

Han har sett till så att de arbetslösa som står längst bort från arbetsmarknaden blivit fattigare. Han tycker att företag ska stå för fortbildningen och vill därför skära ner utbildningar i bristyrke. Hans jobb politik är ett fiasko, det visar det visar den senaste arbetsmarknads undersökningen (AKU) som är SCB:s officiella arbetsmarknadsstatistik. Mellan oktober 2005 och oktober 2006 ökade sysselsättningen med 153 000 personer. Men från oktober 2006 till oktober 2007 ökade sysselsättningen med 81 000 personer. Uppgifterna är jämförbara bak i tiden, då SCB:s omläggning går tillbaks t.o.m. 2005. Alltså tillkom nästan dubbelt så många jobb med socialdemokraternas senaste år jämfört med borgarnas första år i regeringsställning.Det är inte jag som behöver tårta, det är de arbetslösa som behöver hjälp tillbaks till arbetet och ersättning som går att leva på

Kommentarer
Postat av: Joakim

"Alltså tillkom nästan dubbelt så många jobb med socialdemokraternas senaste år jämfört med borgarnas första år i regeringsställning"

Ledsen att göra dig besviken, men enligt SCBs sida om AKU så gäller följande "Deltagande i vissa AMS-program räknas i AKU-statistiken som sysselsatta."

Och en person i ett AMS-program räknar i alla fall inte jag som att den har ett jobb, ok - personen har sysselsättning, men kom inte och säg att det är ett jobb. (och att dumpa folk i AMS-program var ju sossarna bra på ;) )

2007-11-20 @ 15:22:10
Postat av: Monica

Jag är inte besviken över att folk får jobb men trots att Regeringen räknar med nystartsjobb som reguljära jobb, trots det så kommer de endast upp till häften av hur många jobb som tillkom under s-regeringens senaste år.
Dvs nystartsjobben inbegrips i de 81 000 nya jobben som tillkommit 2006 - 2007
Man behöver inte göra människor fattiga för att de ska få jobb..

2007-11-20 @ 15:35:20
Postat av: Joakim

"av hur många jobb som tillkom under s-regeringens senaste år. "

Om man fortsätter att gräva lite i AKU undersökningarna så hittar man följande

För 2007: Antalet personer i arbete ökade kraftigt, med 122 000 eller hela 3,1 procent [jämfört då med september 2006]
För 2006: Antalet personer i arbete har ökat med 103 000 jämfört med september 2005.

Så du kan inte ta dina "i sysselsättnings"-siffror och tro att det är jobb, för det är siffrorna ovan som är de som fått ett jobb

Räkneuppgift: Hur många personer stoppade sossarna in i åtgärder under sitt sista regeringsår för att dölja den öppna arbetslösheten? ;)

2007-11-20 @ 15:52:24
Postat av: Eva

Jag har själv framfört tanken på att arbetsgivare ska stå för utbildning eller kostnad för sådan i högre grad. T.ex. kan nu en åkeriägare få betalt som lärare av det allmänna samtidigt som han väljer och vrakar bland de blivande långtradarchaufförerna för att hitta en ny medarbetare och kursen betalar inte eleverna utan Arbetsförmedlingen!
Själv har jag alltid fått betala en viss del för min fortbildning och tycker att det ska vara så. Den utbildning man får betala för ställer man krav på!! och värdesätter mer än den som är "gratis".

2007-11-23 @ 04:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0