Vad har hänt med alla fagra löften om infrastruktur


Vi socialdemokrater vill fortsätta satsa på infrastrukturen i Skaraborgs. Förra mandatperioden blev den efterlängtade och mest trafikerade sträckan i Skaraborg klar, dvs. sträckan från Borgunda till Skövde. Dessutom är väg 26 förbi Gullspång klar och beslutet väg 47 mellan Skövde och Skara är taget m.m. Men vad händer nu med alla fagra löften de borgerliga partierna gav i valrörelsen om infrastrukturen?

Det är oerhört viktigt att vi satsar på utbyggnad av väg E 20, som har stor betydelse som förbindelselänk mellan Stockholm och Göteborg och för godset från Bergslagen. Första etappen med motorväg mellan Holmestad och Lundsbrunn är påbörjad, men vad händer sedan? För tillväxten och trafiksäkerheten behövs fyrfältsväg med 110 km/h som hastighetsgräns på hela sträckan.

Vi måste hela tiden ha miljön för ögonen när vi diskuterar infrastrukturen och då måste järnvägen byggas ut. Vi behöver få upp godset på järnvägen och det behövs fler möjligheter för persontrafiken.

Västra stambanan är en av vårt lands viktigaste järnvägar. Den är i stort behov av utbyggnad. På dessa spår ska godståg, fjärrtåg, lokaltåg och X2000 samsas, denna järnväg har nått taket för sin kapacitet. Förbättringar och utbyggnad till fyra spår är helt nödvändig. Men moderaterna låter Henrik Ripa i Lerum stoppa hela tillväxten i Västra Götaland

I valrörelsen 2006 var det många politiker, från olika partier, som hade synpunkter på vår Skaraborgska infrastruktur. Bara borgarna vann valet så skulle det minsann byggas motorväg! Men nu är beskedet i stället att vi måste vänta tills infrastrukturpropositionen som är aviserad till våren 2008. Dessutom får vi höra från Cecilai Widegren med flera att det tar minst 11 år innan det händer något mer E20an. Sådana besked är bedrövliga


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0