Varför har sossarna gått med på betyg i lägre åldrar? Vill ni förstöra självförtroendet för barnen? - tuffa frågor i Skövde


Ja det var ord och inga visor när jag träffade Amanda och Hjalmar och skulle försvara förtroenderådets beslut om att ge Mona Sahlin mandat att förhandla om framtiden skola och att gå med på betyg i sexan och sjuan mot att förhindra skriftliga omdömen i lägre åldrar.

-         Nej, ni förstör självförtroendet för barnen och ungdomar. Allt inriktas på att lära sig inför proven inte för livet när man får betyg. Vi har kompisar som sitter till kl.03 på nätterna inför proven. Alla är så stressade inför proven, läxorna och förhören att man mår illa och får ont i magen.

-         Skolan blev trågig när jag började få betyg, förut var det kul att lära sig nu är det bara press

-         Betygen är orättvisa och går på lärarnas godtycke

-         Det är bara elever med studievana föräldrar som klara sig

Det var några av de påståenden jag fick ta emot. Självfallet är inte betygen det enda instrumentet för skolan.

Bättre pedagogik, lust att lära, fler lärare och andra vuxna i skolan, motverka mobbing, mindre klasser och läxhjälp är andra hjälpmedel för att ge alla barn en bra chans att lära sig för livet. Självfallet ska skoldebatten fortsätta inom socialdemokraterna fram till ordinarie kongressen


 

Borg


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Varför ska socialdemokraterna ens bry sig om att förhandla i en sån här fråga på sådana villkor?
De enda som vinner på det är borgarna som kan säga, "titta, till och med sossarna tycker det här med betyg i sexan och sjuan är en bra grej!". Det är en stor seger för borgarna att kunna visa på en kvalificerad majoritet som backar deras förslag till skillnad från en jämn röstningsutgång, samtidigt som det är en enorm förlust för sossarna att göra avkall på allt vad ideologi är för något.

2007-11-13 @ 22:21:43
URL: http://www.abf.se
Postat av: Torgny Landin

"Det krävs mod att ompröva politiken" sade Mona.
Det krävs också mod att stå kvar vid det som vi tror är bäst för barnen och skolan även om det för tillfället inte passar i debatten.

Vi behöver inte kopiera folkpartiets skolpolitik.
En kopia blir i bästa fall bara nästan lika bra som orginalet...

2007-11-14 @ 10:32:34
URL: http://torgnylandin.net/blog
Postat av: Stefan Lejonbalk

Jag tycker definitivt att det var ett dåligt beslut. Allt detta bidrar till är att barnen inte får vara barn lika länge och att Socialdemokraterna själva bidrar till det eviga mätandet, det gynnar knappast barnens frihet. Det funkar lika bra med nationella prov där lärarna kan få en hint om vissa behöver mer hjälp än andra. Detta ger bara en ytterliggare dimension av press.

2007-11-15 @ 19:56:58
URL: http://enungsocialdemokrat.bloggagratis.se
Postat av: Johan Thaning

Jag kan inte påstå att de barn jag mött från andra länder där betyg förekommer från lägre ålder har sämre självförtroende eller kunskaper än svenska eller att jag själv fick det när jag fick betyg i sexan.
Vilken fakta grundar du påståendet på att betygen påverkar barnen negativt men att detsamma inte är sant för exempelvis kvartsamtal.
Tror du ungarna är så dumma att de inte märker om de är bättre eller sämre än sina kamrater.

2007-11-22 @ 01:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0