Anna Johansson från Göteborg tydlig att vi ska ha en vass jobblinjeJobben, jobben, jobben handlar också om möjlighet till skola och utbildning. Det handlar om företagsklimat som faktiskt varit gott i Sverige. Det handlar om att bejaka tjänstesektorn utan att hålla på att subventionera höginkomsttagarnas hushållsnära tjänster.

Det handlar om småföretagandet, där vi måste utveckla en socialdemokratisk syn. Illojal konkurrens som finns bland småföretagarna måste beivras, så att de många seriösa småföretagen har möjlighet att utvecklas.


Sedan fortsatte rådslagsdiskussionerna bland annat med att metallsordförande Stefan Lövdén beskrev arbetet i välfärdsgruppen, utskottsarbete och paneldiskussion med tuffa frågor från deltagarna. Dessa frågor kommer nu att behandlas i S-föreningar, arbetarekommuner, facklubbar och rådslagskvällar med allmängeten.

En första anhalt blir det på framtidsdagarna i Stockholm den 11-12 november.


Kommentarer
Postat av: Roger Svensson

"företagsklimat som faktiskt varit gott i Sverige"? När då, på 50-talet? Tittar man på resultatet av decenium av socialdemokratisk näringspolitik, som traditionellt enbart sett till de gamla storföretagens behov, så är bilden knappast ljus:

1. Knappt några arbeten har tillkommit netto i den privata sektorn sedan 1950-talet(!) (The Economist 2006)
2. Enbart 1 av de 50 största företagen i Sverige grundades efter 1970. Jmf. t.ex. med USA där stora företag med många anställda som t.ex. Microsoft, Sisco, Wal-Mart osv inte ens var påtänkta då.
3. Sverige har bland de den lägsta andelen egenanställda i hela OECD, plats 25 av 30.(OECD Factbook 2005)
4. Organisationen Global Entrepreneurship Monitor bevakar regelbundet entreprenörsgraden i de olika medlemsländerna. I deras senaste rapport hamnar Sverige på plats 30 av 34 länder.

Man kan likna socialdemokraternas politik för små och nystartade företag vid Texas Hold 'Em med följande regler:
1. Du står för alla insatser.
2. Alla förluster får du stå för själv.
3. Vi skall ha 60-70% av alla dina vinster.
4. Deltar du i spelet kommer du allmänt misstänkas vara en moraliskt tvivelaktig "utsugare" och "profitör" som måste hållas under sträng uppsikt och rapportera kontinuerligt till myndigheterna.

Att det här inte lockar speciellt många spelare kanske inte är så underligt ...

2007-10-27 @ 20:20:49
URL: http://www.exilen.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0