Han reder inte ut föräljningshärvan, den borde stoppas

Huvudena rullar allt fortare i härvan kring investmentbanken Carnegie.  Mats Odells statssekreterare Urban Funered, med färskt förflutet som kontrollchef hos Carnegie, tvingas gå. Men han ska stanna på departementet. Vad ska han jobba med där? Vem ska ha ge råd till?, I vilket ämne ska han vara sakkunnig i? Att sälja bolag eller vadå? Det svarar inte Odell på.

I tisdags lämnade Carnegie uppdraget som regeringens rådgivare i försäljningen av börsoperatören OMX och bolåneföretaget SBAB, hon skyllde sin avgång på oppositionen, inte på att hon gjort misstag, antagligen någon slags förnekelsefas.

Hela försäljningsprocessen borde stoppas.

- Utfrågningen av Mats Odell visar att han har tappat greppet fullständigt. Hela hans stab har rasat samman men han säger ändå att utförsäljningen ska fortsätta som tidigare, säger Östros efter utfrågningen av Odell i näringsutskottet.

Odell själv är på det stora hela nöjd med hur han har skött processen. Finansinspektionens kritiska Carnegierapport fick han besked om redan i förra veckan, på torsdagen, dagen innan den blev offentlig.

- Då förstod jag att det skulle bli mycket stora problem för mina närmaste medarbetare Karin Forseke och Urban Funered att fortsätta, säger Odell. Men med facit i hand konstaterar Odell att han kanske kunde ha handlat annorlunda, speciellt vad gäller anställningen av Urban Funered så sent som i början av september.

Försäljningsprocessen fortsätter trots denna härva, han inser inte att han har tappat greppet.. En ny bank får ta vid där Carnegie lämnar. Enligt Odell har ingen tid gått förlorad.........

Odell får stöd från statsminister Fredrik Reinfeldt som också han tycker att försäljningsprocessen ska gå vidare - trots allt som hänt.

- Vi förstår att Carnegieskandalen har varit betydande. Men det här visar att kontrollsystemet finns och fungerar och att folk drar rätt slutsatser, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till TT om de senaste turerna i härvan.

På onsdagen avgick även Carnegies finanschef Ulf Fredrixon. Carnegie ville inte kommentera avgången.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0