Häpnadsväckande Borg


Nu är Borg häpen, säger han. Han förvånas över att vi socialdemokrater vill ha en mer rättvis budget än den borgerliga regeringen. Han till och med påstår att hans politik skulle leda till mer jobb. Jag förstår att Borg inte är politiker som ser till helheten. Jag förstår att Borg tycker att han är bra på att räkna.

Men visst är det anmärkningsvärt att han inte ens tagit till sig av dem massiv kritik som framförts detta år om orättvisorna med deras ekonomiska politik. Han ha inte ens bemödat sig med att ta reda på att konjunkturinstitutet inte alls ger borgarna kredit för den förda såkallade jobbpolitiken hittills.
De korrigerar sig på sin hemsida den 19/9 ki.

Det totalt blir 220 000 nya jobb från 2006 till 2010. Jobbtillväxten beror till största delen på den goda konjunkturutvecklingen.  Det är för tidigt att dra slutsatser om i vilken utsträckning regeringens arbetsutbudsstimulerande politik redan lett till fler jobb, säger konjunkturinstitutet. Skulle vara klädsamt om vi hade en finansminister också korrigerar sig.häpen Borg

Borg säger att han inte förstår


Kommentarer
Postat av: Dezcartez

Jahaja. Har det någonsin funnits en socialdemokratisk företrädare som i maktställning förklarat framgång med att världskonjunkturen går bra och att det INTE är den egna förträffliga politiken som gör det? Knappast.

2007-10-05 @ 16:08:18
Postat av: Fredrik

1/3 av de nya jobben anses bero på den nya regeringen, glömde du spiken efter valet? Företag anställer pga framtidtro är det en arbetsvälig regering vid makten så kommer fler att vilja anställa.
Sedan vill inte S ha rättvis politik. En rättvis politik är att man får behålla de pengar man jobbat ihop. Det ni vill ha är jämnlighet och är en mycket orättvis politik.

2007-10-05 @ 17:07:49
Postat av: Filip

Korrigera dig själv. KI säger ju att det är för tidigt att säga.

2007-10-05 @ 17:13:28
Postat av: SideShow Surfer

Och sedan när har någon av dessa samtliga (jag är bra på att snacka partier) i Sverige ordnat ett fungerande arbetssystem utan industri och konjukturshjälp ha ha ..... Nä,precis ,aldrig.Men som sagt det är ju bra att ta till att detta har vi ordnat.Altid någon som sväljer lögnen.

2007-10-05 @ 19:40:39
URL: http://sideshowsurfer.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0