Kejsarens nya kläder - Vem kommer att avslöja att Reinfeldt är naken?Ökade klyftor, orättvisa och otrygghet är lika gammaldags nu som då. De har inga idéer och visioner mer än att det måste vara större skillnad. Dessutom har han mage att ljuga i sitt inledningsanförande. Han påstod nämligen att de många jobben som tillkom under socialdemokraternas senaste år bara var plussjobb. Han vet mycket väl att de inte räknades in i statistiken. Men han valde att ljuga om det. De 100 000 jobb som strömmade till från september 2005- september 2006 var tack vare den goda ekonomin som socialdemokraterna ordnat och att det då går att dra nytta av den högkonjunktur som pågår just nu.

Nu ska de förnya sig ännu mer säger de. Nya eller inte - de är samma gamla högerpolitik .svd

DN

tung Borg

påstår sig bli mer sossig

ska bli nyare


Kommentarer
Postat av: Ulf Nordin

Avundsjuk ??
Sök bidrag eller skaffa dig ett jobb.

2007-10-25 @ 15:47:32
Postat av: Calle

Med din logik tar du alltså som socialdemokrat äntligen ansvar för katastrofåren i början på 90-talet. Skönt att höra!

För som du skriver nu att jobben som kom efter valet bygger på sossepolitik, så kom ju på samma sätt den ekonomiska krisen och arbetslösheten i början på 90-talet som ett brev på posten efter socialdemokratiskt vanstyre under 80-talet.

För övrigt vill jag minnas att SCB tagit fram statistik där man visar att 1/3 av alla nya jobb tillkommit tack vare Alliansens nya politik. Vad säger du till de 33 000 människor som har ett jobb att gå till tack vare Alliansen? Vill du hellre se dem gå hemma på bidrag?
Och att du har mage att ta åt dig av det arbete Sveriges företagare gör när det är högkonjuktur (dessutom i resten av världen)... Man tar sig för pannan. Är det alltså sossarna som vi ska tacka för hela världens högkonjuktur? Jag måste nog tyvärr väcka dig ur din dröm.

2007-10-25 @ 15:56:34
Postat av: Sebbe

Ur den senaste arbetskraftsundersökningen.

Sysselsättningstillväxten Sep 06 - 07: + 85 000
Sysselsättningstillväxt Sep 05 - 06: 86 100

Dvs. Fler jobb under Socialdemokraternas senaste år i regeringsställning (utan att plussjobb och arbetsmarknadsåtgärder räknas in), jämfört med Borgarnas första år.

2007-10-25 @ 16:00:34
Postat av: Calle

Jag noterar att du valt att inte publicera min förra kommentar och den enda tänkbara anledningen är väl att den stack för mycket i ögonen och faktiskt framförde kritik du inte kunde svara på.

2007-10-25 @ 17:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0