Miljöintresset hos moderaterna bara läpparnas bekännelse


Många har tyckt att det är väl bättre senat än aldrig när det gäller moderaternas uppvaknade om klimatet, miljön och jordens överlevnad. Men frågan är om de har vaknat? Visserligen har Reinfeldt åkt till USA och tagit emot kredit för beslut som sossarna genom fört och visserligen säger Carlgren att de sattas på Östersjön men det är ju pengar de tagit från den biologiska mångfalden.   Även bland m-motionerna från miljöutskottet är det skralt med konkreta förslag om hur miljön ska förbättras. Däremot finns två enskilda moderata förslag om att effekterna av att bryta mot miljöbalken måste minska för företagen. De har väldigt få förslag på miljö- och klimatområdet och det finns en hel del övrigt att önska.

Regeringen avskaffar till exempel miljömålet i konsumentpolitiken. Men vi socialdemokrater vill förstärka konsumenternas möjligheter genom att införa en klimatmärkning som visar hur mycket koldioxidutsläpp en vara har orsakat. Miljöbilspremien är ett steg i rätt riktning men det borde även ges till de äldre bilarna som görs om, det är ju trots allt inte alla som kan köpa ny bil.

Men de höjer korkat nog även  på den miljövänligaste dieseln, den så kallade miljöklass ett-dieseln. Den betydligt miljöfarligare dieseln, den i miljöklass tre, slipper skattehöjning

Ett steg framåt och två bakåt alltså


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0