Mona Körde över både Fredrik och Maud, idag var hon vass!!

En vass oppositionsledare på hugget, rapp, snabb och flexibel.

I dagens partiledardebatt lyckades Mona Sahlin pressa samtliga fyra partiledare från Regeringen så att de kom på reträtt. Hon var både mycket förberedd, påläst och kvick i replikerna. Det gjorde att hon fick ett övertag direkt med sin inledning och att de andra kom i försvarspositioner som de hade svårt att ta sig ur.  Hon redogjorde för socialdemokraternas förslag om forskning, utbildning och strategiska satsningar som ska hålla även under nästa lågkonjunktur. Sådana satsningar som ger jobb i längden. Hon var tydlig med att vi inte ville ta bort förmögenhetskatten men att vi kan tänka oss skattesänkningar om vi ändå kan klara skolan, omvårdnaden, sjukvården och solidariteten med de sämst ställda.

Hon poängterade att vi inte är emot servicesektorn utan de skattesubventioner som de hushållsnära tjänsterna ger till höginkomsttagarna. Hon var också tydlig med att om man blir arbetslös ska man ha en a-kassa värd namnet. På allt detta ville naturligtvis inte de borgerliga företrädarna höra. De ville höra att alla ska vara glada och nöjda med dagens politik och ingen ska klaga.

Men deras försök till tillrätta lägganden om att det inte alls är orättvisst att göra det sämre för de fattiga föll platt till golvet.

Det gav ett sådant gensvar att jag fick ett sms från en bensinmack i Lidköping som löd " Mona Kör över både Fredrik och Maud, heja Mona. Och jag kan bara hålla med. Idag var hon lysandeDN om Sahlin
DN om Reinfeldt
SvD om debatten


Kommentarer
Postat av: Little darling

fin blogg..ska stanna här :}

2007-10-17 @ 15:14:05
URL: http://littledarling.webblogg.se
Postat av: Anonym

Visst var hon vass men vad fan har djävulen i riksdagen att göra?

2007-10-17 @ 17:12:39
Postat av: Alesia

Ja, det är när ens totalt politiskt icke orienterade vänner haffar tag i en på gatan för att tala om hur klok, bra och rolig Mona var i TV, som man inser att she is the one!

2007-10-17 @ 17:55:34
URL: http://goncharik.blogspot.com
Postat av: Anita

Håller med övriga, det var njutbart att lyssna på debatten i radio.
Mona äger!

2007-10-17 @ 18:20:57
Postat av: Anonym

om det nu är så viktigt med a kassa kan vi ju lika gärna lägga allt på skatten, innan ändringarna kom 90% av den försäkringen ändå därifrån, ända skilnaden var att var man inte med och betalade de resterande 10% fick man betydligt mindre.
Är det det s talar om när de säger rättvisa.

2007-10-17 @ 18:45:34
Postat av: Mona

If you're not a liberal when you're 25, you have no heart. If you're not a conservative by the time you're 35, you have no brain.

2007-10-17 @ 19:14:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0