Mona lyfter på stenarna i partiet


Heliga kor och tunga lass, allt ska prövas genom rådslagen. Det är bra och modigt att inte omedelbart ha svaren på alla frågor. Ödmjukhet och lyssnade är viktiga komponenter i formadet av en ny modern socialdemokratisk politik. Eftersom samhället förändras och vi med den.  Övergången mellan studier och arbetsmarknaden måste förbättras. Många nyblivna akademiker får vänta länge på sitt första jobb. Högskolan och arbetsmarknaden måste samverka samverkan, till exempel genom praktikplatser eller traineejobb.

Stärk arbetslinjen genom att stimulera till ökad kompetensutveckling. Personer vars kompetens inte överensstämmer med företagets behov borde får möjlighet till vidareutbildning i bestående anställningar eller omställning till nytt jobb. Fördelen med försäkringslösning jämfört med individuellt sparande är att alla omfattas av möjligheten den dag behov uppstår. Fördelarna är att parterna får ansvara för tillämpningen, vilket minskar behovet av central regelstyrning och ökar möjligheterna till individuellt anpassade lösningar som i exempelvis omställningsavtalen.

Strukturomvandlingen på arbetsmarknaden kommer att fortsätta. Fler kommer att behöva gå från ett jobb till ett annat. Omställning måste bli lättare för människor - inte svårare. Mona är beredd att pröva om man genom en stimulans från samhällets sida kan utveckla modellerna för omställningsavtal i syfte att stärka stöd och rådgivning vid strukturomvandling för det stora flertalet anställda på svensk arbetsmarknad.Mona i DN


Kommentarer
Postat av: Martin (sjömansbloggen)

Kan jag få dig att skratta?
www.cmj.blogg.se

2007-10-13 @ 18:52:38
URL: http://cmj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0