Rådslag pågår


Ett av de socialdemokratiska rådslagen handlar om vår framtida välfärdspolitik.

Mer information och gruppens frågeställningar hittar du här>>

 Ett rådslag där frågeställningarna uppmanar till samhällskritik, omprövning och förnyelse. Våra grundläggande socialdemokratiska värderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet är lika levande i dag som de alltid varit. Målet är fortfarande ett samhälle där alla människors lika värde är ledstjärnan och där alla, inte bara några, har möjlighet att förverkliga sina egna drömmar och livsmål. Men vägen fram för att kunna förverkliga våra värderingar ska kunna kantas av nya överväganden och nya lösningar.
Tolv år av socialdemokratiskt regeringsinnehav innebar att många viktiga reformer kunde genomföras för att utveckla människors välfärd.  Men nu ställs vår förmåga att självkritiskt granska den egna socialdemokratiska politik.

Fyra år av högeralliansens politik kommer att ha skapat ett annat Sverige. År 2010 kommer välfärdskartan att ha ritats om. Vi ser att alliansens politik är utformad för att öka orättvisorna och klassklyftorna. Även detta ska läggas i vågskålen när vi nu inom arbetarrörelsen utformar vår framtida politik.
Men den politik som vi presenterar för väljarna 2010 kan inte vara en samling nej till alliansregeringen, eller ett hopkok av reformer som inte blev av under förra mandatperioden. På negationer och anakronism vinner vi inte människors förtroende. Förtroendet skapar vi på våra egna meriter utifrån en verklighetsförankring som berättar om människors behov och vilja till förändring.  Därför behövs rådslaget detta rådslag som också har en undergrupp som handlar om skolan Läs mer om deras arbete här>>

 De andra Rådslagen handlar om "Jobb" Mer information och gruppens frågeställningar hittar du här>>

 "Världen/utrikespolitiken" Mer information och gruppens frågeställningar hittar du här>>
 "Klimat/miljö" Mer information och gruppens frågeställningar hittar du här>>


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0