Självfallet är jobben viktigast därför behövs En offensiv för fler jobb, som klarar även en lågkonjunktur

Eftersom jobben är så viktiga har  vi lagt förslag i Riksdagen om flera offensiva satningar.


Exportfrämjande för små- och tjänsteföretag. Vi vill satsa totalt 220 miljoner kronor på fler exportrådgivare som hjälper mindre företag ute i regionerna, fler exportsäljare och stärkt närvaro på viktiga framtidsmarknader.


Nytt innovationslån. Ett nytt innovationslån med en förenklad ansökningsprocess och låga krav på medfinansiering föreslås. Totalt avsätts 40 miljoner kronor per år 2008-2010.


Fler högskoleplatser. Antalet platser vid högskolan ska öka med 4 500 platser till 2010.


Stor satsning på forskning. Vi satsar 2 miljarder kronor mer än regeringen till forskning 2008-2011. Av dessa riktas 100 miljoner kronor per år till företagsnära forskning till småföretag, tjänstesektorn och miljöteknikbranschen.


Nyföretagartorg. En ny statlig satsning via Almi för att uppmuntra de kommuner som inrättar nyföretagartorg, där de som vill starta företag kan få tillgång till lokaler, telefoni och övrig service till låga kostnader.


Utbilda bort arbetskraftsbrist. 20 000 platser i arbetsmarknadsprogrammen uppgraderas till kvalificerad arbetsmarknadsutbildning inriktad mot bristyrken - öppna även för akademiker (1,0 miljard kronor).


Avstampsutbildningar för långtidsarbetslösa ungdomar. Ungdomar som har varit arbetslösa i tre månader ska erbjudas korta utbildningar i specifika yrkeskunskaper. Dessa ska inte kräva några teoretiska förkunskaper - vilket gör att de är öppna även för de som inte har en slutförd gymnasieutbildning (350 miljoner kronor).


Introjobb. För att underlätta för ungdomar som har generella utbildningar att finna ett arbete ska en ny form av lärlings- och traineeplatser utvecklas, så kallade introjobb. Detta ska ske tillsammans med arbetsmarknadens parter (500 mkr).


Och sist men inte minst infrastruktursatsningar för väg, järnväg och bredband i hela landet


jobben viktiga i DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0