Självfallet ska vi bejaka jobb inom tjänstesektorn men inte med bidrag


Varför ska skattebetalarna hålla höginkomsttagarna underarmarna genom att skattesubventionerade tjänster?

Det finns säkert även de som tycker att till exempel bilreparationer och klippning hos frisören är dyrt och att samhället borde gå in med stöd där, ska det också subventioneras av skattebetalarna.
Det har aldrig funnits något som hindrar kvinnor och män med höga inkomster och omfattande arbetstid att köpa de tjänster som erbjuds på marknaden. Är då verkligen en av de viktigaste insatserna att ge städbidrag till samma personer som av regeringen redan har fått stora gåvor i form av sänkt fastighetsskatt och avskaffad förmögenhetsskatt? Samtidigt som man lägger en budget som tvingar pensionärer att betala högre skatt än löntagare med samma inkomst och försämrar sjukpenningen och föräldrapenningen.
Till och med näringsminister Maud Olofsson har motvilligt medgivit att problemet med svart arbetskraft består. Det som var ett av huvudargumenten med införandet av skattesubventionerade hushållstjänster har alltså i stort sett blivit ett slag i luften. Sveriges Radios undersökning visade på ett utbrett fusk med felaktiga kvitton där alla möjliga aktiviteter döptes om till sånt som är avdragsgillt. Näringsministern valde visserligen uppseendeväckande nog att bagatellisera det här, men det gör knappast saken bättre.
Att mitt i brinnande högkonjunktur föra en så uppenbart omodern och orättvis politik är ett hot både mot Sveriges välstånd och tillväxt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0