Svenska folket sågar den nya fastighetsskattenTre av tio väljare anser att regeringen har uppfyllt löftet om fastighetsskatten. Bland borgerliga sympatisörer är stödet större, bland dem upplever nästan hälften att regeringen lever upp till sitt vallöfte om förändrad fastighetsskatt, enligt en Sifo-undersökning som Villaägarnas Riksförbund beställt.


Inför valet 2006 lovade den borgerliga alliansen att avskaffa den statliga fastighetsskatten och ersätta den med en låg kommunal avgift. Löftet bidrog starkt till regeringsskiftet. Men enligt en ny undersökning från Sifo anser endast 27 procent av de tillfrågade att regeringen idag uppfyller vallöftet om en låg kommunal avgift.

Klart att folk känner sig djupt bedragna av borgaralliansen. En mycket stor majoritet av Svenskarna anser att vallöftet är brutet.

Undersökningen visar att småhusägare har andra förväntningar än det förslag som regeringen presenterat. Bland dem som tycker att regeringen brutit sitt löfte och har angett vilket belopp de anser motsvarar deras förväntningar, uppger 70 procent att den kommunala avgiften bör vara under 4 000 kronor.

De enda som är nöjda är moderata väljare och de som bor i Stockholms- och Göteborgsområdena.Det talar sitt tydliga språk. En vanlig Skaraborgare eller småhusägare ute i hela landet får betala till vissa delar av storstäderna.villa ägarna


Kommentarer
Postat av: Anonym

En vanlig Skaraborgare får inte betala till vissa delar av storstäderna, däremot får den TA mindre IFRÅN vissa delar av storstäderna.

2007-10-13 @ 17:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0