Sverige ett skatteparadis


Vinnare och förlorare i Borgs budget med ytterligare skattesänkningar till de rika.

Slopad arvs- gåvoskatt och alliansregeringens senaste beslut att ta bort förmögenhetsskatten är anledningen till att folk med pengar har fått upp ögonen för Sverige.

I Spanien är arvsskatten 34 procent, i USA 47 procent och i Österrike 60 procent, enligt Affärsvärlden som menar att det är läge för rika svenskar att flytta hem igen.

Det finns några saker att tänka på innan flytten, enligt Affärsvärlden som gjort en lista utifrån intervjuer med flera skatteexperter: Sälj alla värdepapper med vinst om kapitalbeskattningen är lägre än i Sverige, spara förlustpapper eftersom dessa kan kvittas mot framtida vinster i Sverige och ta ut pension, lön och bonus i det land du bor i om skatten inte är lika hög där som i Sverige. I Sverige är skatten för närvarande är 56 procent, tipsar AFV.

Du tjänar också på att skrota familjestiftelser utomlands och ta hem pengarna. Plus att det lönar sig att starta ett företag när du anländer till Sverige. När det gäller det sist nämnda är skälet att utdelningar ur bolag har en skattesats på endast 20 procent mot normala 30 procent, framhåller Affärsvärlden.

Exakt hur stort det svenska utlandskapitalet är vet ingen, men det har talats om summor på mellan 250 till 1 000 miljarder kronor, skriver Affärsvärlden.

e24.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0