Tjejkväll om utbildning kulturcaféet i Skövde

image292
Ikväll fick tjejer och kvinnor berätta om sina framtidsdrömmar om arbete, utbildning och trygghet.
Många lämnade idéer, tankar och synpunkter på hur utbildningen formas för att vara modern.  S-kvinnor i Skövde bjöd på sallad när vi hade tjejkväll om rådslaget.

Just nu pågår rådslagsarbete där allmänheten har möjlighet att ge synpunkter om hur socialdemokraterna ska utforma sin politik till att bli modern, ansvarstagande och rättvis.


Det borde vara skolans ansvar att se till att alla elev får godkänt. Läxhjälp till alla elever. Öppna skolan på kvällarna med fler vuxna.

Föräldrarna har ansvar att se till att eleven kommer till skolan och det behövs en ständig dialog. Det borde alltid vara en naturlig kontakt mellan föräldrar, elever, lärare och skolpersonal med fler anställda. Var några av de synpunkter som kom fram. Liksom åsikten om att KOMVUX måste få finnas kvar för att alla ska få en andra chans i livet och en tredje också. Studiemedlen är för låga.

-Varför ska bara de elever med rika föräldrar slippa jobba extra?

Andra synpunkter var att skolan måste bli mer rättvis och eleverna måste känna att de blir rättvist bedömda. Det måste gå att bedöma elever på olika sätt. Tal, skrift, framförande, praktiskt osv.

dn om antagningsprov

Emma till exempel berättade om att Folkhögskolan hon går på ger mycket större inflytande än när hon gick på gymnasiet. Gymnasiet, för långa lektioner, skolan lyssnar inte elevernas önskemål om.

 Emelie berättade om högskolan där kåren ett stort inflytande, att eleverna styr sin egen utbildning mycket mer. Hon menade att det vore bättre om utbildningen lades upp i  i projektform, med mindre grupper, fler vuxna och mer individellt anpassat för eleverna eftersom vi är så olika både de som har lätt för sig och de som har svårt för sig.

Alla elever ska ta ansvar för sin utbildning men få hjälp för att klara sina mål.

En examen ska vara en garanti på att du klarar en viss utbildning.

Det kom in många synpunkter under kvällen som kan skickas vidare till Socialdemokraternas Rådslag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0