Uppmaning till Reinfeldt - Ställ upp för de mest utsatta ungdomarna, lämna dem inte i sticket

Reinfeldt duktig på att förvränga sanningen, men lättköpta poänger går inte hem i längden.

Många påstår att Reinfeldt vann gårdagens partiledardebatt och om man inte funderar på vad han säger kan jag nog hålla med om det. För hans sätt att attackera och agera kan ju gå hem vid första anblicken. Som tur är, är inte Svenska folket så lättlurade som moderaterna tror.

Han påstår bland annat att jobben kommer till nu tack vare hans politik. Det är ju inte sant. Redan förra året fick Sverige skjuts i jobbtillströmningen med 96 tusen nya jobb och den trenden håller i sig. Det är tack vare att vi haft ordning och reda i ekonomin, att vi haft gott företagsklimat och att vi satsat på utbildning under en lång tid. Dessutom har vi högkonjunktur det går bra för Sverige. Det ska vi alla vara glada över. Men att det skulle bli fler jobb bara för att de arbetslösa blir fattigare finns ingen sanning bakom. I andra länder där man inte sänkt a-kassa har jobben strömmat till i lika stor utsträckning.

När Reinfeldt sedan börjar prata om att han tycker att det är bra att ungdomarna är helt arbetslösa än att de deltar i något arbetsmarknadsprogram eller utbildning kommer hans verkliga människosyn fram. "Bliv vid sin läst du unga människa som inte lyckats få ett jobb, vi från staten ska inte hjälpa dig". Så sa inte Reinfeldt för han är för slipad för att säga det rent ut. Men detta kan ju lätt genomskådas eftersom långtidsarbetslösheten bland ungdomar ökat lavinartat detta året.
Det är definitivt inte bra för ungdomen, för de som vill ha mindre brott och fylla i samhället, inte bra för de som vill ha ett tryggt sammanhållet samhälle. Det är helt enkelt inte bra för någon, att lämna utsatta ungdomar i sticket.

svd

DN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0