Uppmaning till utrikesminister Carl Bildt! - Stöd Burmafolkets krav på skärpta sanktioner mot miltärjuntan


 Idag15 oktober beslutar EU om sanktionerna mot Burma ska skärpas. De sanktioner som finns i dag är ineffektiva, bland annat eftersom de utesluter handeln med de sektorer som juntan tjänar mest pengar på.

Många EU-länders regeringar har tydligt deklarerat att de är för skärpta sanktioner mot juntan. Vissa länder som helt var mot sanktioner tidigare har ändrat uppfattning efter den senaste tidens våldsutövning från juntans sida. Men Sveriges regering duckar varje gång frågan ställs och deklarerar inte tydligt vilken åsikt de har och driver.


Nu mer än någonsin behöver Burmas folk och demokratirörelse omvärldens stöd. Militären har tystat ner demonstrationerna, nu är det upp till omvärlden att sätta press på Burmas militärjunta. Vi få inte ge upp Burma bara för att nyhetsmedierna inte följer folkets kamp varje dag.


Burmas folk har gjort sin röst hörd genom att demonstrera på gatorna för fred, frihet och demokrati. Militärjuntan har svarat med våld och tystat deras röst. Nu är det upp till det internationella samfundet att visa sitt tydliga stöd för Burmas folk och att skarpt markera att militärjuntans beteende är oacceptabelt.


Aung San Suu Kyi, och demokratirörelsen har i många år vädjat till det internationella samfundet att införa riktade ekonomiska sanktioner mot Burma för att stoppa pengaflödet till generalerna.


Men EU och Sverige handlar med och investerar i Burma vilket förser militären med inkomster inom sektorer som olja, gas och timmer.


 Sveriges regering borde skärpa politiken mot Burma och arbeta för att EU stärker den gemensamma ståndpunkten mot Burma och förbjuda handel och investeringar i sektorer som ger den burmesiska regimen stora inkomster, däribland olja och gas och timmer.


Kommentarer
Postat av: Catharina Ullström

Det lutar åt att det blir sanktioner, frågan är bara vilken typ av sanktioner det kommer att bli. Ingen politiker har så vitt jag vet vågat diskutera gas- och oljefrågan än. Det beror troligen på att franska TOTAL oil är en storspelare. Det här är oroande då energisektorn är den värsta lagliga inkomstbringaren. Läs mer om varför på min blogg eller på Burmabloggen http://burmacfr.blogspot.com

2007-10-15 @ 14:18:40
URL: http://cattiullstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0