Ett socialdemokratiskt barnnätverk för barnperspektiv har bildats

nätverket

Idag har vi Socialdemokratiska Riksdagsledamöter bildat ett barnätvek där ledamöter från Riksdagens utskott finns representerade. - Vi ska se på helheten och att barnen sätts i centrum i alla beslut.

Just nu ser vi hur klyftorna ökar i samhället. Det går ut över barnen.


Det är flera utskott som berörs av frågor som är viktiga för Barn. Nätverket ska lägga barnmotioner tillsammans  där ledamöter från olika utskott finns representerade. 

Vi vill utveckla barnnätverket och vårt arbete för barns rätt, tillsammans med Unga Örnar och andra föreningar som står barn nära  Detta nätverk ska också  genomföra  frukostmöten och temamöten  med intressanta personer. Göra besök på barnahus, lekparker, skolor och fritidshem m.m. samt i mån av tid ordna seminarier på intressanta områden. Med ett sådant upplägg får vi en bred och stark bas för vårt fortsatta arbete med Barns Rätt.


"Barn berörs av alla samhällsområden och är en av våra mest prioriterade frågor. Därför vill vi samarbeta mellan olika utskottsområden i riksdagen för att kunna forma och utveckla en samlad socialdemokratisk barnpolitik, med barnens bästa för ögonen och driva FNs barnkonvention".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0