Läpparnas bekännelse Reinfeldt

Regeringen påstår att de gör stora insatser för klimatet. Nu ska han ut och frälsa världen om den miljöpolitik han själv bekämpat i opposition. I budgeten finns inga nya pengar, bara nya namn på gamla satsningar. De har till exempel döpt om energirådgivningen till klimatrådgivning och gett klimatinvesteringsprogrammet - som så framgångsrikt har fått kommuner, företag och organisationer att samverka om energieffektiviseringar - det nya namnet Hållbara städer. Varför bara satsa på hållbar stadsmiljö när man kan satsa på ett hållbart land?


Energi- och klimatfrågorna är några av våra avgörande globala utmaningar.  Sverige måste fortsätta vara ett föregångsland på det området. Men risken är att den borgerliga regeringen halkar efter, i brist på nationella åtgärder. Att vara ett föregångsland innebär att man gör saker på hemmaplan så att man sen kan föregå med gott exempel i internationella sammanhang. Reinfeldt har ju vänt under galgen och det är bättre sent än aldrig men det finns en mycket stor risk att detta bara är läpparnas bekännelse.


Vi är inte emot höjda skatter på det som skadar vår miljö. När vi socialdemokrater höjde energiskatterna såg vi till att det gick rakt ned i fickorna på vanligt folk som bytte ut sin oljepanna eller sin direktverkande el mot bättre alternativ. Denna återbäring från kraftföretag till elkonsumenter gjorde dessutom verklig skillnad för klimatet.



Reinfeldt ska gå före säger han nu


s klimatprogram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0